Wiegje naast bed

Babynestje rustieke bloemen

Een babynestje of toch een wiegje naast bed? Als ouder sta je soms voor een lastige keuze wanneer dat je kindje nog niet goed doorslaapt. Je kunt er dan voor kiezen om een wiegje naast bed te plaatsen zodat je er niet iedere keer uit hoeft. Het kan voor jouw kindje ook veiliger aanvoelen dat jij in de buurt bent. Misschien zorgt het er zelfs voor dat je kindje ineens doorslaapt. In ieder geval is dit het proberen waard en misschien kan een babynestje daarin ook een uitkomst bieden.

Waarom een babynestje kiezen?

Veel ouders die in verwachting zijn van hun eerste kindje, kijken hun ogen uit als ze een babynestje zien. Je hebt dan ook allerlei soorten babynestjes. Het ziet er hoe dan ook lief uit, het oogt zacht en het voelt ook comfortabel aan, dit is hetgeen wat jij voor je kindje wil. Een babynestje kun je zien als een soort matrasje of een klein mandje die bestaat uit een dunne bodem met opstaande randen. Het is allemaal gemaakt van een zachte stof en daar kan je kindje dan even tot rust komen of later misschien in spelen. Je hebt de opstaande randen en die noemen ze ook wel bumpers. Deze bestaan uit een soort kussenachtig materiaal. Aan de onderkant bevindt zich dan een opening en een touwtje (wat ook een riempje kan zijn). Hiermee kun jij een babynestje zelf groter of kleiner maken.   

Babynestje of toch een wiegje naast bed?

Er bestaan verschillende mogelijkheden om toe te passen als je kindje niet goed doorslaapt. Wil je dan graag een wiegje naast bed of toch een babynestje bij je in bed? Het kan allemaal. Maar je moet wel zo denken dat een babynestje is bedoeld om je kindje even kort een dutje te laten doen. Een wiegje naast bed is bedoeld voor de langere slaapjes. Als jouw kindje in de nacht nog niet door wil slapen, dan is een wiegje naast bed een betere optie. Maar voor de ochtend kan een babynestje een optie zijn. Deze kun je dan bij je in bed plaatsen en dan heb je je kindje lekker dichtbij en warm tegen je aan. Je zou dan nog even na kunnen gaan wat voor kleur je mooi vindt, een blauw babynestje misschien of liever een groen babynestje? Alles is mogelijk, zelfs een regenboog babynestje, als je dat ziet word je toch direct vrolijk?

Verantwoord kiezen

Hoe graag je als ouder je kindje ook dichtbij je wil houden, voor de nachten is het beter dat je kindje in zijn of haar wiegje slaapt. Een babynestje mag alleen onder toezicht worden gebruikt en in de nacht wil je graag zelf ook de nodige uurtjes slaap meepakken. Kies daarom verantwoord en plaats een wiegje naast bed. Dan heb je je kindje toch dichtbij, maar kan ieder zijn eigen nachtrust pakken.