Wat is een babyshower

Alles over een babyshower met geschikte cadeautips

Is een familielid of goede vriendin zwanger? Wat leuk! Vandaag de dag worden er in Nederland steeds meer babyshowers georganiseerd, meestal door familie en vrienden, voor de aanstaande moeder. Maar wat is een babyshower nou eigenlijk? Lees verder en kom alles te weten over het feestje.

Wat is een babyshower?

De babyshower is ooit ontstaan in Noord-Amerika. Door de jaren heen is de traditie steeds meer overgewaaid naar Europa, en dus ook naar Nederland. Maar wat is een babyshower nou eigenlijk? Een babyshower wordt georganiseerd als verrassing voor de aanstaande moeder. Oorspronkelijk werd het feestje alleen gegeven tijdens de zwangerschap van het eerste kindje, maar die regels zijn in de loop van de tijd veranderd. Tijdens een babyshower willen familie en vrienden de aanstaande ouders feliciteren met het (aanstaande) ouderschap. Daarbij geef je kraamcadeau’s die de ouders nog goed kunnen gebruiken voor de toekomstige baby. Een babyshower kan je zo gek maken als je zelf wil. Je kan het natuurlijk knus thuis organiseren, maar je kan ook een grote zaal huren en de locatie aankleden in een bepaald thema.

Wanneer geef je een babyshower?

Nu je antwoord weet op de vraag: wat is een babyshower?, ben je vast helemaal enthousiast en wil je gelijk beginnen met het organiseren. Wil je weten wanneer je een babyshower geeft? Daar zijn geen vaste regels voor. De meeste mensen plannen het feest tijdens het begin van het derde trimester van de zwangerschap. Maar als je niet kan wachten, kan je het feestje natuurlijk ook een paar weken eerder plannen.

Wat doe je tijdens een babyshower?

Natuurlijk staat een babyshower in het teken van de aanstaande moeder. Zoals eerder gezegd geef je cadeau’s, maar tijdens deze dag kun je natuurlijk veel meer organiseren om de aanstaande mama in de watten te leggen. Is ze gek op make-up? Dan kan je bijvoorbeeld een visagie cursus volgen met haar vriendinnen. Of je gaat samen lekker relaxen en met zijn allen naar de spa. Ben je meer uit op gezellig samen zijn en lachen? Denk dan eens aan baby gerelateerde spellen, zoals nep luiers verschonen. Vergeet niet de zalige hapjes tijdens het feestje. Weten jullie het geslacht al? Dan kan je alles in de kleur blauw of roze maken, zodat het echt een babyfeestje is.

Cadeautips voor de babyshowers

Misschien weet je gelijk wat je de aanstaande ouders wil geven. Ben je nog opzoek naar geschikte cadeaus? Speciaal voor jou hebben we een lijstje samengesteld met de leukste cadeau’s voor een mommy to be:

 • Nijntje spaarpot met naam
  Iedereen is gek op Nijntje! En hoe leuk is een spaarpotje met naam? Het kindje zal er lang plezier van hebben.
 • Geboortetoren met naam
  Heb je al eens aan een geboortetoren gedacht? Kies voor een mooie houten variant met naam, geboortedatum en andere gegevens.
 • Naam armbandjes
  Hoe schattig zijn kleine armbandjes bij baby’s? En des te leuker als haar naam er op staat.
 • Knuffeldoekje met naam
  Een knuffeldoekje met een geborduurde naam is een ideaal cadeau. Baby’s en jonge kinderen zijn dol op lekkere zachte stofjes. En dankzij de geborduurde naam raakt het in ieder geval minder snel kwijt op het kinderdagverblijf.