Leuke speurtocht ideeen

Een kinderfeestje of een leuke dag in de vakantie? Dan is het erg leuk om samen op pad te gaan! Zo kan u samen veel plezier beleven. De inspiratie voor een vermakelijke speurtocht idee is niet altijd even makkelijk. Door middel van dit artikel geven wij leuke speurtocht ideeen. Wij leggen u graag uit wat u samen kan ondernemen. met deze 5 leukste speurtocht ideeën zetten wij hier voor u op een rij. Wees creatief en het moet zeker lukken om er een leuke dag van te maken!

1. Foto speurtocht idee

Een speurtocht die niet veel voorbereiding vereist maar toch goed in de smaak valt is een foto speurtocht. Hoe het werkt is als volgt: Je geeft de groep een of meer A4 blaadjes met alle foto’s. Je geeft elke foto een nummer en een letter. Kinderen die vanaf het startpunt in een bepaalde richting lopen, moeten op zoek naar foto nummer 1. Nadat ze deze gevonden hebben kijken ze naar de foto, ernaast staat het fotonummer en er is een pijl die aangeeft waar de kids heen moeten lopen.

5 leukste speurtocht ideeën

2. Opdrachten speurtocht idee

In deze speurtocht gaan de kinderen een speurtocht lopen, echter alvorens te bewegen moet een opdracht opgelost worden. Van tevoren maakt u de opdrachten zodat ze deze bij iedere speurtocht gaan oplossen. Ter inspiratie een aantal ideetjes die gebruikt kunnen worden: ✓ De kids noemen de namen van alle huisdieren die bij hen in huis wonen. De informatie hiervoor kan uiteraard eerst even nagevraagd worden bij de ouders. Kinderen vinden dieren vaak erg leuk dus dit is een leuke voor ze. ✓ Er wordt 1 minuut gegeven om op volgorde van klein naar groot te gaan staan. Bij oudere kinderen wordt 1 minuut gegeven om van oud naar jong te gaan staan bijvoorbeeld. Als extra uitdaging mag er niet bij gepraat worden.

3. Speurtocht vragen

Thuis maakt u een lijstje met allerlei vragen die aan de kinderen gevraagd kunnen worden. De vragen zijn geheel zelf in te vullen. Hierbij kan u bijvoorbeeld bij iedere kruispunt een vraag stellen. Antwoord a is bijvoorbeeld linksaf en antwoord b is bijvoorbeeld rechtdoor. Wat ook kan is dat u de vragen zelf al ophangt zodat ze zelf de vragen kunnen lezen en een antwoord vinden. Een interactieve speurtocht valt vaak erg goed in de smaak bij kinderen.

4. Natuursporen opzoeken

Een leuke variatie op een speurtocht met stoepkrijt is een speurtocht door middel van natuurlijke materialen. Maak bijvoorbeeld een pijl van takjes en stenen. Er is genoeg te vinden in de natuur. Laat de kinderen hierbij vooral lekker creatief zijn.

5. Zelf bedachte speurtocht

Kinderen zijn vaak heerlijk creatief en kunnen prima zelf een speurtocht maken. Laat de kinderen samen brainstormen. Hierbij geeft u de kinderen alle benodigdheden die ze kunnen gebruiken voor het maken van de speurtocht. Denk hierbij aan touwtjes, papier, pen, stoepkrijt. Hierbij kan u de kinderen uiteraard ook helpen. Ten slotte maakt u groepjes van de kinderen en laat u ze elkaars speurtocht lopen. Na al deze tips voor leuke speurtocht ideeen bent u hopelijk geïnspireerd om zelf heerlijk op pad te gaan met de kinderen! Samen een speurtocht houden is een enorm leuke manier om bezig te zijn. Als u op pad bent is het leuk als de kinderen iets lekkers te eten of te drinken mee hebben. Al het lekkers kan uw kindje meenemen in deze leeuw kinderrugzakje. Of wat dacht u van een koffertje met naam zeer origineel!. Als u onderweg bent is het ook een leuk idee om een nijntje knuffel mee te nemen. Geniet van de speurtocht en alvast heel veel plezier!