Leerzaam speelgoed waar je kind veel van kan leren

Je kinderen leren in hun eerste jaren heel erg veel. Aan het begin kunnen ze buiten eten, slapen en hun behoefte doen niet veel anders doen. Ze leren al te snel lopen, brabbelen en dingen vast te pakken of erin te bijten. Dit gaat sneller dan je doorhebt. Het is heel leuk om je kind te zien groeien, bloeien en kennis opdoen. Om het leren van je kind te stimuleren en leuk te maken kun je tegenwoordig veel Leerzaam speelgoed en hulpmiddelen kopen en gebruiken. In dit artikel zetten we er een paar onder elkaar. Met deze producten kan je kind dingen leren op een leuke en laagdrempelige manier. Zo kan je kind langzaamaan zelfstandig dingen gaan doen.

Waarom het belangrijk is om je kind te laten leren en ontdekken

Het is belangrijk om je kind alles te laten ontdekken en leren in zijn eerste jaren. Dit is heel belangrijk voor de ontwikkeling van je kind en hierdoor kan je kind later hierin groeien en uiteindelijk zonder hulp eten, lopen, fietsen of naar de wc gaan. Je kind leert al veel van zijn ouders of broertje of zusje bestuderen, maar het kan geen kwaad om het leren te stimuleren. Dit hoeft niet saai of opdringerig te zijn, maar kan ook op een leuke en laagdrempelige manier. In de volgende alinea’s zullen we hierover vertellen.

Manieren en Leerzaam speelgoed om je kind op een leuke manier iets te leren

Leerzaam speelgoed om je kind te leren zijn eigen stappen te zetten

Je kind leren en zien lopen is het leukste dat er is. Het eerste stapje van je kind is prachtig om mee te maken en vergeet je waarschijnlijk nooit meer. Als je kind 1 jaar of ouder is en ze net een beetje beginnen met korte stukje lopen is een loopauto een leuke manier om je kind te helpen met leren lopen. De loopauto is klein en licht. Er zit een zitvlak op waar je kind op kan zitten en dan kan hij/zij zich vooruit duwen door kleine stukjes te lopen of met zijn voetjes te duwen. De loopauto is een perfect ondersteuning. Deze Fiat Loopauto kun je zelf personaliseren door er de naam van je kind op te zetten.

Je kind bestek leren gebruiken

Uiteindelijk zal je kind ooit een keer de overstap gaan maken van gevoed worden naar zichzelf eten geven. Dit begint met kleine hapjes en zacht voedsel en uiteindelijk zal ook je kind bestek gaan gebruiken, net zoals jou. Om dit leuk te maken voor je kind, kan je je kind een kinderproof bestekset geven. Dit bestek is niet scherp, licht en er zitten vaak leuke vormpjes op van Nijntje of Woezel en Pip. Dit vindt je kind zeker leuk en zal hij/zij dit bestek graag willen gebruiken. Zo leren ze uiteindelijk zelf bestek te gebruiken. Bekijk deze besteksetten die je kunt personaliseren voor leuke opties.

Nijntje kinderbestek met naam
Je kind bestek leren gebruiken met nijntje kinder bestek

Leerzaam speelgoed

Als je graag je kind leuk speelgoed wilt geven dat ook nog eens leerzaam is, dan raden wij sensorische blokken aan. Deze lichte en makkelijke blokken zijn van hout en doorzichtig plastic waarin leuke vullingen in zitten zoals gekleurd zand, glitters of kralen. Je kind kan deze blokken leren stapelen of de vormen leren kennen. Doordat er zoveel verschillende vullingen in zitten, allemaal met leuke kleurtjes, vindt je kind het sowieso leuk om hiermee te spelen. De sensorische blokken van Bebetos zijn een goede optie. lees hier meer waarom houten blokken goed zijn voor de ontwikkeling