Knuffeldoekje baby

Knuffeldoekje unicorn met naam

U geniet volop van uw kleine spruit en u geeft alle liefde en aandacht, die de kleine zich maar kan wensen. Toch komt er een moment, waarop uw baby begint door te krijgen dat mama niet altijd in de buurt is. Omdat baby’s veel emoties doormaken, is het hebben van een knuffeldoekje een welkome troost.

Knuffeldoekje een goed Cadeau-idee

Doordat u uit eigen ervaring met uw baby het troostende effect, dat een doekje met zich mee kan brengen, heeft ervaren, kunt u overwegen aanstaande moeders een knuffeldoekje als kraamcadeau te geven. Een knuffeldoekje beer, met daarop de naam van de nieuwe baby, is dan een waardevol cadeau. Zo zijn er ook variantenin de uitvoering knuffeldoekje unicorn met naam en Flamingo met naam,of een happy horse konijn met naam. en die niet alleen heel knuffelbaar zijn, maar bovendien waanzinnig leuk om naar te kijken. Doordat ze groter zijn dan een standaard doekje, is de kans dat uw kleine hem kwijt raakt, vele malen kleiner.

Afscheid nemen

Uw baby zal het doekje niet alleen gebruiken om in slaap te vallen, het doekje geeft uw baby een gevoel van veiligheid, als u er even niet voor hem kunt zijn. Het doekje is echt de houvast van uw baby en voorziet de kleine van geborgenheid. Om die reden is het goed om het belang ervan, niet te onderschatten.

Lievelingsknuffel

Naarmate uw kleine spruit groeit, zult u vernemen dat het echt een voorliefde ontwikkelt voor een van de knuffeltjes. In de meeste gevallen, is de lievelingsknuffel van zacht materiaal gemaakt. Een echte lievelingsknuffel is vaak niet meer om aan te zien. Dit is juist een teken dat de kleine echt troost vindt in de knuffel of het knuffeldoekje. Door het belang van het doekje, is het aanschaffen van meerdere identieke lievelingsknuffel knuffeldoekjes, aan te bevelen. Als een moet worden uitgewassen, wordt voorkomen dat de kleine de slaap niet kan vatten door de afwezigheid van het doekje. Door direct een groter aantal lievelingsknuffeldoekjes te kopen, is het mogelijk op meerdere adressen een doekje voorhanden te hebben. Bij bezoek aan familie of de kinderopvang heeft u zo altijd een knuffeldoekje paraat. Bent u dan een keer een doekje vergeten mee te nemen of erger verloren wordt, dan zal uw kleine alsnog troost vinden.

Gebruik van het knuffeldoekje afbouwen

Als het moment aanbreekt waarop uw kindje groter wordt en de kleuterschool in zicht komt, is het raadzaam om het gebruik van de knuffel wat af te bouwen. Probeer eens uit hoe de kleine reageert, als de knuffel een keertje niet wordt meegenomen. Als dit voor problemen zorgt, kan ervoor gekozen worden, het afbouwen wat langzamer te laten verlopen. U kunt uw kindje bijvoorbeeld in slaap laten vallen met het knuffeltje in zijn bedje. Als de kleine dan diep in slaap is, kunt u het knuffeltje uit zijn bed halen. Zo zal hij wakker worden zonder zijn steun en toeverlaat in de buurt. Dit leert uw kind dat het zonder knuffel ook goed vertoeven is. Oefening baart kunst. Gaat het niet direct goed, dan heeft uw kleine waarschijnlijk net wat meer tijd nodig.