Kinder winter activiteiten en uitjes

Winter muts

Kinder winter activiteiten en uitjes

In de winter is het natuurlijk best koud om naar buiten te gaan. Hierdoor blijf je vaker binnen. Dit betekent dan ook dat je genoeg activiteiten moet verzinnen om je kinderen bezig te houden. Anders gaan ze zich vervelen en dit is voor niemand leuk. Je kunt samen met je kinderen activiteiten doen, maar je kunt dit ook afwisselen met activiteiten die je kinderen bezig houdt zodat je zelf iets anders kunt doen. Zo kun je thuis wat klusjes doen, zoals schoonmaken, de was doen of lekker een boekje lezen. In deze blog lees je over kinder winter activiteiten en uitjes.

Winter activiteiten voor kinderen zoals een uitje naar het bos

Met de huidige samenleving is het niet mogelijk om hele extreme uitjes te gaan doen zoals naar een pretpark gaan. Wat je wel kunt doen is een gezellig dagje naar het bos gaan. Heb je een hond? Neem deze dan vooral mee! Je kinderen kunnen dan met stokken spelen en deze weggooien zodat je hond deze kan ophalen. Daarnaast kun je er een leuke zoektocht van maken in het bos. Ga bijvoorbeeld op zoek naar de meest mooie bladeren of een unieke boom. Wie de mooiste vindt heeft gewonnen. Zo zijn er natuurlijk nog meer activiteiten te bedenken voor in het bos, zoals tikkertje. 

Naast dat het leuk is om een middagje te gaan bewegen met je gezin, is het wel zo fijn om spullen mee te kunnen nemen voor je kind. Denk hierbij aan koekjes voor onderweg, of een flesje met drinken. Je kunt hierbij gaan voor een dieren rugzak met naam. Doordat er een naam op de dieren rugzak staat, is deze handig te herkennen en het maakt de rugzak wat persoonlijker. Kinderen vinden het natuurlijk extra leuk als de rugzak er leuk uitziet. Doordat het een print van een vorm heeft, straalt je kindje onderweg met zijn of haar nieuwe rugzakje. Deze tips om meer te bewegen mét rugzak zijn genoeg om een leuke dag te hebben!

Geen uitje, maar wel een winter activiteit voor kinderen? Ga lekker knutselen

Als je toch liever thuis wilt blijven in de winterse kou, dan is het een leuk idee om samen met je kinderen te gaan knutselen. De feestdagen komen eraan en wat is nou leuker dan zelfgemaakte kerstkaarten maken? Het is een leuke activiteit om samen te doen en je maakt tegelijkertijd ook nog eens wat nuttigs. Naast kerstkaarten kun je natuurlijk ook leuke decoratie maken voor in het huis. Hierdoor wordt je huis nog gezelliger tijdens de koude winterdagen. Dit knutselen hoeft overigens helemaal niet ingewikkeld of duur te zijn. Je kunt bijvoorbeeld oude toiletrollen gebruiken. Hiervan kun je leuke poppetjes maken. Je bent hierdoor geen extra kosten kwijt en het is voor kinderen erg leuk. Hetzelfde kan ook met lege flessen of afval wat je anders zou weggooien. Je zult je verbazen wat voor leuks hiervan te maken is. 

Te koud voor een uitje buiten? Ga een hut bouwen als winter activiteit voor kinderen 

Heb je meer zin in een wat luie dag onder een warm dekentje? Dan ook nog eens onder het genot van een lekker kopje warme chocomelk? Kinderen houden ervan om lekker veel slagroom te hebben in hun chocomelk. Kies een leuke film uit en houdt een filmmarathon. Om er een beetje afwisseling in te houden, zodat je kinderen niet de hele dag achter de buis zitten is het een idee om hutten te bouwen. Dit kan gewoon in huis! Gebruik dekens en kussens. Deze mogen natuurlijk niet ontbreken. Je kunt dit overigens ook combineren met een film. Je kunt eerst een grote hut maken en naderhand een film kijken in de hut! Dit zijn leuke kinder winter activiteiten en uitjes die niet te ingewikkeld zijn.