Leuke kerstcadeau ideeën

Kerstkado ideeen

De tijd is eindelijk weer aangebroken, u bent opzoek naar leuke kerstcadeau ideeën en ideeën voor de aankleding van de woonkamer in kerststijl. Een gepast kerstcadeau is uiteraard afhankelijk van de persoon, voor wie het bedoeld is, maar ook van de leeftijd van de ontvanger. Voor een kind zullen andere surprises worden bedacht, dan voor een volwassene. De behoeftes liggen ver uit elkaar. Extra leuk, om juist voor ieder persoon veel moeite te doen en bijzondere cadeautjes te kiezen.

Gepersonaliseerde kerstbal

Een kerstboom waar een kerstbal met naam in hangt, maakt de kerstboom direct tot een echt persoonlijke boom. Deze originele kerstballen zijn in meerdere kleuren te verkrijgen, waarbij de naam ook nog eens in verschillende kleuren kan worden bedrukt. Heel leuk dus om voor ieder gezinslid een eigen bal, in de favoriete kleur letters te bestellen. Door deze op willekeurige takken in de kerstboom te hangen, is van elke kant een gepersonaliseerde bal te bewonderen.

Kerstbal met naam
Een kerstcadeau idee: kerstbal met naam

Kerstkado ideeen

Vindt uw kind het leuk, om als de kerstman of kerstvrouw rond te lopen, dan kan een gepersonaliseerde kerstmuts daar heel goed bij passen. Zo kunnen de kerstcadeau ideeën tot uiting komen in verkleeditems voor uw kind. Hij of zij kan op gepaste wijze de andere verrassingen gaan uitpakken. Een leuke taak voor uw zoon of dochter.

Als u het leuk vindt, samen gezellig met uw kinderen te knutselen, dan is het maken van een rendier van kurk, met daarop oogjes en een gewei, een leuke bezigheid. Het kunstwerk kan daarna direct onderdeel uitmaken van de kerstdecoratie. Een persoonlijke versiering is dan een leuke toevoeging.
Als het kerstvakantie is en de kinderen zijn twee weken lang vrij van school, dan is het heerlijk, om ‘s ochtends de lampjes van de kerstboom aan te doen en eerst heerlijk te ontbijten. Dit kan in een kimono met naam extra sfeervol worden ingevuld. Een glas warme chocolademelk en het ontbijt op een servies set met naam voor de kinderen en de dag begint op een gezellige, ontspannen manier. Iedereen is zo direct in de kerststemming.

Kerstsfeer in huis

Niet alleen de kerstboom verdient aandacht in de donkere dagen van december. Ook accessoires in huis, maken het huis een stuk gezelliger. Een vaas voorzien van kleine lampjes kan ‘s avonds de woonkamer van een bundeltje licht voorzien. Als u rondom het plafond een lichtslang plaatst, is het effect waarschijnlijk waanzinnig. Dit is kerst ten top. Wie weet viert iemand binnenkort de laatste kerst zonder kinderen. Het nadenken over originele kraamcadeaus kan dan ook plaatsvinden in de kerstvakantie.

Tijd voor het gezin

De decembermaand is de maand bij uitstek, waarop er veel wordt geïnvesteerd in sfeer en aandacht voor elkaar. Niet alleen een kerstcadeau idee is dan onderwerp van gesprek, er wordt vaak ook nagedacht over het jaar, dat ten einde loopt. Wat het heeft jaar gebracht in positieve en negatieve zin?
Een kerstcadeau idee bedenken kan ook in een heel andere hoedanigheid.
Misschien heeft u een moeilijke periode achter de rug en vindt u het tijd, om uw partner eens flink in het zonnetje te zetten met de feestdagen.
Een nieuwe outfit, of een goed boek, of een mooi gegraveerd sieraad kunnen dan ook heel goed worden ontvangen. Het besef, dat iemand moeite heeft gedaan om een verrassing te bedenken, is op zich al positief. Als u zich dan eens goed verdiept in de wensen van uw naaste, dan kunnen de kerstdagen heel ontspannen verlopen. Blijf uw gezinsleden verbazen met leuke ideetjes, maar vergeet niet om zelf ook te genieten. Ook voor uzelf is het kerst.