Houten blokken goed voor de ontwikkeling van peuters

Geboorte stapeltoren hout

Tastbaar en verleidelijk voor uw kindje.

Het heeft iets magisch dat tastbare gevoel wat het geeft aan een kind wanneer het met zijn handjes over perfect gevormde houten blokken gaat. Kleine kinderen lijken dit beter te begrijpen dan wie dan ook. Dit blijkt wel want, houten speelgoed is door de jaren heen nooit uit de mode geraakt. Het is altijd een gecentraliseerd speelobject gebleven voor in huis, peuterspeelzalen en scholen wereldwijd

Geboorte stapeltoren hout

Houten speelgoed zal nooit verdwijnen.

Dat ouders massaal kiezen voor houten blokken voor hun kleine kroost zorgt voor een grote heropleving in de traditionele houten speelgoedwereld. Dit komt waarschijnlijk dat de meeste ouders weemoedig terugdenken aan hun eigen kindertijd. U kunt beter houten blokken kopen voor de allerkleinsten onder ons, om zo de ontwikkeling te stimuleren, dan ze gelijk te confronteren met nieuwerwets speelgoed van het digitale tijdperk

Houten speelgoed is meer dan alleen blokken.

Spelen waarbij de zintuigen gestimuleerd worden is belangrijk voor de ontwikkeling. Als we het over zintuigen praten, dan bedoelen we hiermee dat de meeste kinderen vanaf een bepaalde leeftijd zonder problemen kan zien, ruiken, horen, aanraken en proeven. Elk hiervan kan opgenomen worden in een zintuiglijk spel.

Sensorische blokken helpen daarbij uw kleintje te stimuleren iets herkenbaars te bouwen. Zo kunt u uw kindje ook laten spelen met een houten stapeltoren van ringen of bekertjes om zo de motorische vaardigheden te bevorderen. Bepaalde groepen kinderen die moeite hebben met sensorische integratie of autisme kunnen hierbij veel baat hebben.

Verras iemand met het leukste houten cadeau

Blokken zijn niet alleen om mee te spelen, maar ook om te geven als aandenken bij een bijzondere gebeurtenis. Het geven van een geboortepiramide als cadeau is leuk als herinnering van een onvergeetbaar moment. Een houten cadeau waarbij u een nieuw leven inluidt en aangeeft dat er een tijdperk van houten speelblokken is aangebroken. Een cadeau die niet alleen een plekje krijgt in de kast, maar ook in uw hart.

Houten blokken kopen draagt bij aan het milieu

U hoopt zelf dat uw kindje een gezond leven te wachten staat, de start hiervan begint bij uzelf. Speelgoed van hout wordt duurzaam geproduceerd van gecertificeerd hout. Het is organisch en biologisch makkelijk afbreekbaar. De verf die erop gebruikt wordt is vrij van giftige chemicaliën, wat belangrijk is aangezien de kleintjes graag alles in hun mond steken. Hout is altijd beter vergeleken met plastic, deze bevatten dubieuze chemicaliën en weekmakers. Hout speelgoed biedt uw kind een direct verbinding aan te gaan met de natuurlijk wereld.

Stapelen en rangschikken

Welke vorm ze ook aannemen, blokken fungeren als krachtige leermiddelen. Kinderen ontwikkelen zich beter dan met digitaal speelgoed. Er zijn aanwijzingen genoeg dat nu met speelgoed blokken bouwen en later met wat complexer bouw speelgoed spelen verband houdt met hogere wiskundige prestaties. Bouwen met hout speelgoed bevorderd:

  • Motoriek en hand-oog coördinatie
  • Ruimtelijk redeneren
  • Flexibel denken
  • Taalvaardigheid
  • Vermogen tot dingen creatief en anders te benaderen
  • Ontwikkeling van technische vaardigheden
  • sociaal competent

Een 2-jarige heeft nog niet het vermogen om bouwwerken in elkaar te zetten, maar stapels maken en verplaatsen zijn ze heel goed in. Dit leert hen over gewicht en balans. Het concept zwaartekracht hebben ze gauw door, stapelen en omver smijten. Ze zullen de eigenschappen van blokken snel ontdekken en voor u het weet gaan ze uitleggen hoe u het moet doen.

Er is maar weinig speelgoed dat zoveel biedt en toch zo eenvoudig is. Wat ouders al lang weten, speelgoed van hout is niet alleen leuk voor een kind, maar ook goed voor ze. Het is het meest veelzijdige en bedrieglijk eenvoudige speelgoed dat ooit bedacht is. Dit is waarom blokken zo fundamenteel zijn in de kindertijd.