Het perfecte cadeau

STRESS!! Je buurvrouw is net bevallen een zoon, je nicht viert de eerste verjaardag van haar dochtertje en je bent helemaal vergeten dat je ook nog op kraamvisite zo gaan bij die ene vriendin! Kortom, je bent opzoek naar originele en persoonlijke cadeaus. Gelukkig ga ik je hierbij helpen!

Originele cadeaus met naam:

Een goed persoonlijk cadeau bevat altijd de naam van degene waarom het draait. Denk bijvoorbeeld aan leuk gepersonaliseerd rompertje of T-shirt. Met een persoonlijk cadeau laat je zien dat je moeite en tijd hebt gestoken in het vinden van een leuk en bijzonder cadeau. Hieronder heb ik de leukste originele kraamcadeaus voor jullie op een rijtje gezet:

  • Een met naam gegraveerd sieraad, bijvoorbeeld een naam armbandje.
  • Een met naam bedrukte knuffel.
  • Een koffertje met naam, denk aan een kinderkoffertje.
  • Een met naam bedrukt slabbetje.
  • Een met naam bedrukt fotoalbum waar de verzorgers alle leuke en lieve babyfoto’s in kunnen plakken.

Nu we de kraamcadeaus getackeld hebben, moeten we nog iets vinden voor de kindjes die hun eerste verjaardag gaan vieren. Wanneer je zelf geen kinderen hebt of kinderen die niet meer in deze leeftijdscategorie vallen, is het soms moeilijk om in te schatten waar kinderen op deze leeftijd het liefst mee spelen en (om nog even punten te scoren bij de ouders/verzorgers) het meest leerzaam zijn.

Om ervoor te zorgen dat je cadeau aanslaat bij het kind is het belangrijk om te weten wat kinderen in deze levensfase het meest interesseert. Ze zijn geen baby’s meer en leren en ontwikkelen zich in een korte tijd. Daarnaast leren de meeste kindjes rond deze tijd lopen en gaat er dus een hele wereld voor hen open. Hun motoriek verbetert en ze vinden het leuk om op ontdekking uit te gaan.

Kortom; er gebeurd een hele hoop rond hun eerste levensjaar en kunnen dus best wat uitdaging gebruiken in speelgoed. Hieronder heb ik een lijst samengesteld van de leukste cadeaus voor kinderen die hun eerste verjaardag gaan vieren:

  • Een loopwagen of trekdiertje. Het motiveert de kinderen om rond te lopen en stimuleert hun coördinatie en evenwicht.
  • De Wobbel Starter. De wobbel starter is er speciaal voor de kinderen in deze leeftijdscategorie. Wanneer een kindje kan staan is dit een leuk cadeau om hun motoriek te verbeteren en hun fantasie te stimuleren.
  • Een muziekinstrument, en dan hebben we het niet over een viool of gitaar :). Maar denk bijvoorbeeld aan een Xylofoon of ritme set.
  • Een loopfiets of driewieler. Met een loopfiets leren kinderen al vroeg de beweging van het fietsen, waardoor ze fietsen in de toekomst makkelijker en sneller op zullen pakken.

De eerste verjaardag outfit. Dit cadeau is misschien niet van belang voor het kind zelf maar meer voor de ouders, geef ze bijvoorbeeld een leuke bebetos cadeaubon waar ze een leuke outfit voor hun kindje kunnen vinden. De eerste verjaardag is ten slotte de verjaardag waar de meeste foto’s worden gemaakt!