Het belang van vriendschap

vriendschap armbandje

We beginnen met de vraag wat is vriendschap nu eigenlijk? De officiële omschrijving luidt: vriendschap is een relatie tussen twee of meer mensen. Dat kan zijn tussen mannen en vrouwen, maar ook tussen twee mannen of twee vrouwen. In deze relatie vertrouwen zij elkaar, wat er ook gebeurt.
Bijna iedereen kent wel een vriendschap in zijn of haar leven. Vriendschap is in tijden van toenemend individualisme erg belangrijk. Het versterkt de banden tussen mensen. Vriendschap betekent ook dat je dingen van jezelf met de ander kan delen en elkaar vertrouwt. Vriendschap zorgt ervoor dat je niet eenzaam wordt.

Een vriendschapsarmband

Soms kan de vriendschap zo’n diepe band hebben, dat je dit wilt verzegelen met persoonlijke sieraden zoals een vriendschapsarmband, ring of ketting. Vaak zijn het kinderen en jongeren die dit doen, maar steeds vaker willen ook oudere mensen een symbool van hun vriendschap.
Van oorsprong is het vriendschapsbandje gehaakt, gevlochten of geknoopt, eventueel opgeleukt met kraaltjes. Zelfgemaakt dus. Het vriendschapsarmbandje komt eigenlijk uit Zuid-Amerika en werd in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw vooral gedragen door hippies en surfers. Tegenwoordig is het vriendenbandje iets voor iedereen.
Soms dringen straatverkopers zich op met vriendschapsbandjes. Ze knopen de bandjes ongevraagd om bij de toerist en vragen hier een hoge prijs voor. Veel toeristen zullen zich dan verplicht voelen om af te rekenen, omdat ze het bandje al om hebben. Dit heeft niks te maken met de vriendschapsarmbandjes waar we het over hebben in dit artikel. Trap hier dus niet in als het over vriendenbandjes gaat!

Is vriendschap een illusie?

Vriendschap is dus iets complex. Het kan heel diepgaand en intens zijn, maar het kan ook zo voorbij gaan. Het Goede doel zong het al: vriendschap is een illusie. Toch kan het vriendschapsbandje bij een voorbijgaande vriendschap, nog steeds een waardevolle herinnering zijn aan betere tijden uit het verleden.

Vriendschapsarmbandje anno nu

Anno nu zijn de vriendschapsbandjes iets luxueuzer dan de zelf gemaakte bandjes uit de hippietijd. Natuurlijk kun je in deze tijd nog steeds zelf je vriendenbandje maken: internet staat vol met tutorials. Maar wil je wat specialers of ben je niet zo van het knutselen? Dan heeft Bebetos een ruime keuze aan vriendschapsbandjes. Zo is er een
naam armband te krijgen, maar ook een naam ketting. Het leukste is om de naam van je vriend of vriendin erop te laten zetten, als je het armbandje of kettinkje zelf houdt en jouw eigen naam op de vriendschapsarmband-of ketting die je aan je vriend of vriendin geeft. Zo heb je een herinnering voor het leven aan elkaar. De vriendschapsarmband van Bebetos is handgemaakt en aan je eigen maten aan te passen. Bij Bebetos kun je ook armbanden laten graveren, voor een herinnering die langer mee moet gaan.
De mogelijkheden voor vriendschapsbandjes zijn eindeloos!

Iets moois en bijzonders

Wat je ook kiest om je vriendschap te bezegelen. Maak er iets moois en bijzonders van. Want vriendschap is iets bijzonders, wat je moet koesteren. Hoe lang het ook duurt.