Gratis activiteiten voor herfst en winter

Het lijkt wel alsof alles tegenwoordig geld moet kosten en dat alles tegenwoordig duurder wordt. Veel activiteiten kosten geld, terwijl het niet nodig is om geld uit te geven om iets leuks te kunnen doen. In dit artikel worden daarom een aantal tips gegeven voor gratis activiteiten die u nu (in de herfst en winter) kunt doen.

Gratis activiteiten in de herfst voor buiten

Het is niet altijd mooi weer tijdens de herfst, maar wanneer het eens mooi weer is, biedt de herfst u allerlei gratis herfst activiteiten voor buiten. Sommige van deze activiteiten kunt u alleen doen, met z’n twee of met uw kinderen, voor ieder wat wils. Zo kunt u samen met uw kinderen blaadjes gaan zoeken. Uw kunt deze zoektocht interactief maken door bijvoorbeeld zoekopdrachten uit te zetten naar het grootste blad. Ook kunt u dennenappel darten. Dit is een leuke activiteit voor zowel jong en oud. U tekent een cirkel in de grond en verdeeld deze in 4 vlakken met een roos in het midden. U kunt vervolgens met zijn allen dennenappels gaan verzamelen, een startlijn tekenen in de grond en wie het dichtstbij de roos komt wint! Verder kunt u voor uzelf of met anderen een verzameltocht houden in het bos waarbij u allerlei mooie herfstpulletjes kunt verzamelen, waarmee u (samen) vervolgens een leuk herfsttafereel kunt maken.

Buitenactiviteiten in de winter

Ook in de winter zijn er tal van opties voor gratis buitenactiviteiten, mits er natuurlijk sneeuw ligt, of dat het vriest. Deze activiteiten kunt u echter enkel uitvoeren als er sneeuw ligt of als het vriest. Zo kunt u bijvoorbeeld gaan schaatsen op een bevroren meer (let wel op de minimale ijsdikte van 5-8 cm). Ook kunt u samen met uw kind een iglo bouwen of een sneeuwpop. Verder kunt u natuurlijk een sneeuwballengevecht houden, of marshmallows roosteren boven een zelfgemaakt kampvuur.

Binnenactiviteiten voor in de herfst/winter

Is het nu slecht weer of houd je er gewoon liever van om binnen te zitten? Dan zijn er ook genoeg gratis activiteiten voor u! Rondom deze jaargetijden worden de meeste kinderen geboren. Zoals net al genoemd in de introductie bent u misschien wel zelf zwanger of kent u iemand die zwanger is. Dit is de perfecte kans om te knutselen. Denk bijvoorbeeld aan een zelf geborduurde babymuts of een koffertje met naam. Maar zo kun je ook een ketting of armband maken met de naam van de baby. Indien u niet zwanger bent of niet iemand kent die zwanger is, dan kunt u bijvoorbeeld zelf een pinda-ketting of vetbol maken voor de vogels in uw tuin. Kortom, er zijn genoeg gratis activiteiten die u binnen of buiten tijdens de herfst/winter kunt doen.