Een kraammand maken: wat gaat er allemaal in?

Als uw vriendin of zusje binnenkort moet bevallen, is het een mooi idee om haar een mandje met nuttige spullen te geven. Een kraammand maken is dus zeker een leuke optie, maar wat kan er allemaal in een geboortemand? Wat geeft u aan nieuwe ouders als hun baby is geboren? We geven u een paar ideeën welke de belangrijkste spullen zijn die u aan kersverse ouders kunt geven om hen te helpen de eerste maanden met hun baby vlot door te komen.

Een kraammand of 10 dagen pakket maken

Een kraammand staat ook wel bekend als het 10 dagen pakket, omdat daarin de belangrijkste babyspullen zijn die de nieuwbakken ouders hard nodig hebben in de eerste 10 dagen na de bevalling. Een kraammand maken is eigenlijk niet zo moeilijk. En al helemaal niet wanneer wij het 10 dagen pakket maken voor u.

Wij hebben namelijk heel veel ervaring met het samenstellen van leuke kraammandjes en gaan samen met u na wat de nieuwbakken ouders het liefst zouden willen hebben. Weet u bijvoorbeeld al of het een jongen of een meisje is – of beide, als het gaat om een tweeling – dan kunt u zelf aangeven of u de mand in het klassieke blauw of roze wil maken. Het is heel leuk om deze tinten ook te gebruiken voor de voorwerpen die u erin wilt.

Enkele ideeën voor een kraammand

Bij de geboorte van een kind hebben ouders behoefte aan een aantal basisartikelen. Het aanbieden van een kraammand is een perfecte manier voor vrienden en familie om nuttige en zeer gewaardeerde geschenken te geven. Hier zijn enkele ideeën wat u aan de nieuwbakken ouders zou kunnen geven:

· Babykleding, zoals katoenen T-shirts of rompertjes, chenille-rompertjes, sweaters en sweatshirts, gewatteerde overall, katoenen sokken, winterschoenen, slabbetjes, al dan niet met baby’s naam. Jurkjes zijn altijd welkom, want baby’s groeien snel.

· Linnen lakens voor de kinderwageneen kleine deken of badjas zijn altijd erg nuttig en worden heel erg gewaardeerd.

· Babyhygiëneproducten, zoals douchegel en shampoo voor baby’s (bij voorkeur biologisch), vocht inbrengende crème voor baby’s lichaampje, een schaartje voor de nageltjes en een kammetje voor het fijne haar.

Een kraammand maken met originele cadeaus voor baby

Geeft u de voorkeur aan originele kraamcadeaus omdat u weet dat de kersverse ouders bijna alles hebben wat ze nodig hebben? Kies dan voor een prachtig naam armbandje, een grappige Nijntje spaarpot met naam of een heerlijk zachte baby badjas met naam. Dit zijn gepersonaliseerde geschenken die het kindje ook in zijn of haar latere levensjaren als aandenken kan houden.

Zo is de geboortetoren met naam een absolute must-have. Dit is een stapeltoren gemaakt van massief hout met grote gravure en eenvoudig ontwerp. Een geboortetoren is een must-have in elke kinderkamer. De natuurlijk gekleurde stapeltoren krijgt een individuele gravure met de naam en geboortedatum en een eenvoudig ontwerp. De toren heeft een zacht en aangenaam gevoel.

Een kraammand maken met naambandje

Een naam armband is precies zoals de naam al aangeeft: de baby krijgt een klassieke armband versierd met zijn of haar naam. Het meest klassieke voorbeeld van een naam armband is een armband met de naam gevormd in metaal – bijvoorbeeld een edelmetaal zoals goud – of uitgehouwen in een plaat, maar er zijn verschillende opties.

Een naambandje voor de baby is een heel bijzonder en origineel baby cadeau. Als u een armband kiest voor een baby, dan is het goed om rekening te houden met hun mogelijke allergieën. Kies een grotendeels hypoallergeen materiaal, zoals 14K /18K goud of sterling zilver. Siliconen armbanden worden ook steeds populairder en zijn perfect voor wanneer het hummeltje tandjes moet krijgen.

Babybadjas met naam als cadeau voor aanstaande ouders

Op zoek naar een origineel cadeau voor zwangere moeders? Een heerlijk zachte en geborduurde babyhanddoek met naam is een persoonlijk en praktisch cadeau. Een baby badjas met capuchon en naam is prima te gebruiken na een bad. Dit maakt het een ideaal cadeau voor alle kersverse ouders!

Liever een spaarpot waarop baby’s naam gegraveerd is? Dat kan, want ieder kindje heeft immers een spaarpot nodig! Spaarpotten zijn er in alle soorten en maten. Om te zorgen dat het geven van een spaarpot een onvergetelijk moment wordt, hebt u natuurlijk wel iets nodig dat er echt uitspringt. Een originele gepersonaliseerde spaarpot is dan ook een perfect geschenk.