De kinderstoel

Doona baby autostoel zwart

In dit artikel praten we over kinderstoelen voor gebruik thuis en in de auto.

Autokinderstoel

Ter informatie, in Nederland moet voor kinderen tot 135 cm een goedgekeurd, met ECE labels, autostoeltje worden gebruikt, zowel voor voorin als achter in een auto. Zet een baby met autozitje alleen op de voorstoel met de airbag uitgeschakeld. Waar men zou moeten letten bij de aanschaf van een autokinderstoel:

  • De veiligheid
    Het is een open deur intrappen, maar van een kinderstoel is de veiligheid belangrijker dan de prijs. Door de juiste autostoel te gebruiken, het goed vastzetten ervan eeen je kind goed de gordeltjes om te doen, is de kans op ernstige verwondingen bij een ongeluk kleiner.
  • Het gebruiksgemak
    Stoeltjes met een isofix-aansluiting zijn tamelijk gemakkelijk in een auto vast te klikken en los te halen. Het belang van dat laatste neemt toe met de frequentie van het gebruik. De isofix-aansluiting raakt steeds meer bekend, waardoor de kans kleiner wordt van onjuiste bevestiging.
  • Zonder schadelijke stoffen
    Het komt gelukkig niet vaak meer voor dat voor een stoeltje schadelijk materialen worden gebruikt.
Doona baby autostoel zwart

Combistoeltje

Hoewel het nog altijd een autokinderstoeltje wordt genoemd, willen we hier toch de combinatie met wandelwagen apart noemen en die aanduiden met combistoeltje. Om een stoeltje voor beide genoemde toepassingen te kunnen gebruiken, zal er een compromis moeten worden gekozen tussen de twee soorten gebruik. Vergeleken met een ‘echt’ autokinderzitje zal deze wat meer ruimte in beslag nemen. Wat je er echter voor terugkrijgt, is dat je geen aparte wandelwagen meer hoeft mee te nemen. Als mooi voorbeeld van een combistoeltje noemen we hier de Doona Baby Autostoel .

Kinderstoel voor gebruik in huis

We hebben het hier over een kleine stoel met lange poten. Met zo’n stoel kunnen kleine kinderen aan dezelfde tafel zitten, samen met de ouderen. Een kind is dan gemakkelijker te voeden en zal zich niet buitengesloten voelen. Opdat een kind niet gemakkelijk van een stoeltje afglijdt, heeft die vaak een veiligheidsbeugel of een tafeltje aan de voorkant. Op zo’n tafeltje kan het eten en/of drinken voor het kind worden geplaatst. Als kinderen wat groter worden, willen ze graag net als ouderen op een zitstoel zitten, of op een krukje. Populair zijn stoeltjes met een afbeelding van nijntje erop. Een kinderstoeltje kan worden gepersonaliseerd met een naam van een kind erop. Dat is ook wel handig om te voorkomen dat kinderen over een stoel ruzien. Een nijntje stoel met naam zal een grote hit zijn bij je kinderen.

Nijntje stoel met naam

Babynestje

Alhoewel het geen stoeltje is, noemen hier toch het babynest. Dat is van een zachte stof gemaakt mandje voor een baby. Dat is handig als je aan het reizen bent. Dan kan je bij een stop je kindje er voor een dutje inleggen en is het dus een nuttige aanvulling op een autokinderstoeltje. Fraai is bijvoorbeeld een babynestje met een marmer kleur.