De eerste schooldag van uw kind

De eerste schooldag van uw kind zit eraan te komen. Dit is erg spannend voor de ouder en zeker voor het kind. Help uw kind op een leuke manier met voorbereiden op de eerste dag naar zelfstandigheid met een gepersonaliseerd cadeau en maak het bespreekbaar binnen het gezin.

Rugzakje of tas mee op de eerste schooldag?

Allereerst heeft uw kind natuurlijk een rugzakje nodig. Bij Bebetos is er een ruime keus hieraan. Denk bijvoorbeeld aan een leeuw kinderrugzakje, of eentje in de vorm van een chinchilla. Hierin kan uw kind al zijn spullen kwijt die hij of zij dagelijks nodig heeft voor een schooldag. Zo ook gymspullen

Een boterham meegeven in een boterhamzakje is lang niet zo leuk als een broodje meegeven in een broodtrommel met naam. Zo is deze altijd herkenbaar voor uw kind, leert het zijn eigen naam goed te schrijven doordat het elke dag gezien wordt. Ook wordt er voorkomen dat een ander kindje per ongeluk de broodtrommel meeneemt, en in een gevalletje “ik ben mijn broodtrommel vergeten” is deze altijd makkelijk terug te vinden.Een ander alternatief voor een rugzakje is een koffertje met naam. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en eventueel een leuke motief en de geboortedatum van uw kind. Dit maakt het extra persoonlijk en zeg nou zelf, hoe stoer is het dat uw kind naar school gaat met zijn of haar eigen koffertje?

Natuurlijk kunnen de rugzakjes en koffertjes ook gebruikt worden voor een dagje weg, of een weekendje logeren bij oma en opa.Als uw kind het moeilijk vind om afscheid van u te nemen, kunt u het kind gerust stellen door bijvoorbeeld een gepersonaliseerde armbandje mee te geven of een sleutelhanger. Dit is tevens te vinden in de webshop en allerlei andere accessoires.

Boekjes voorlezen

Om een idee te krijgen hoe het er aan school toe gaat, kunt u boekjes voorlezen over naar school gaan. In de boekjes worden in verhaalvorm verteld wat er op een eerste schooldag allemaal gebeurd. Denk aan in de kring zitten, liedjes zingen, leren schrijven, buiten spelen, vriendjes maken en natuurlijk samen lunchen.

Kleding klaarleggen voor de eerste schooldag

Niets is zo vervelend als te laat komen. Zeker op een eerste schooldag maakt het niet zo een goede indruk. Een tip is om de avond van te voren alvast kleding klaar te leggen. Laat uw zoon of dochter meehelpen met het uitzoeken daarvan. Dit geeft echt het gevoel van groot worden en zelfstandigheid. Voor u het weet mixt en matcht uw kind zijn kleding zelf en hoeft u het alleen nog na te checken.

Ontbijten

Niets is zo goed als een goed ontbijt met de juiste voedingsstoffen. Zo kunt u denken aan iets als een bananenpannenkoek met fruit en een kopje thee. Of een lekkere smoothie met een omelet. U kunt het zo creatief maken als u zelf wilt. Een gezond gevuld ontbijt helpt de eerste uurtjes door te komen tot de lunchpauze en biedt de nodige energie als start van de dag. Zo kan uw kind zich goed concentreren op de lesstof van de eerste schooldag .