Coronavirus en zwangerschap

Zodra je weet dat je zwanger bent, hoop je op een onbezorgde zwangerschap. Door het coronavirus is die onbezorgdheid nu misschien niet vanzelfsprekend. Een zwangerschap is sowieso al een spannende tijd. Het coronavirus en zwangerschap is dan een ongewone combinatie die onrust met zich mee kan brengen. Gebleken is echter, dat het coronavirus en zwangerschap geen extra risico met zich mee brengt. Dat geeft toch een bepaalde rust. Als je de voorzorgsmaatregelen goed in acht blijft nemen, is er dus geen reden om je zorgen te maken.

Controle tijdens zwangerschap

Een regelmatige controle is nodig, om jou en je ongeboren baby goed te blijven monitoren. Uiteraard met inachtneming van de regels die gelden, om het voor beide partijen zo veilig mogelijk te houden.
Sta je op het punt om te bevallen en je blijkt het coronavirus te hebben, dan zal jou worden geadviseerd in het ziekenhuis te bevallen.
Was jouw plan oorspronkelijk om thuis te bevallen, dan zal dat in die specifieke situatie worden afgeraden. Dat klinkt vervelend, maar juist omdat er nog maar weinig bekend is over corona en eventuele gevolgen, worden jij en de baby ingeval van besmetting zo optimaal mogelijk begeleid. De beste zorg voor jou en je kind kan dan in ziekenhuis worden gegeven. Blijk jij toch met het coronavirus besmet te zijn geraakt, dan is het nog steeds mogelijk om de kleine borstvoeding te geven en ook dat is een pluspunt. (Meer informatie rivm.nl)

Corona en risico tijdens zwangerschap

Corona en zwangerschap hoeven bij jou dus geen alarmbellen af te laten gaan. Tijd dus om je te richten op de leuke zaken die geregeld mogen worden, wanneer je in blijde verwachting bent. Zo leg je de focus op de praktische zaken en raakt de onzekerheid van het coronavirus hopelijk wat op de achtergrond.
Om de zinnen wat te verzetten kan jij je ook nu gewoon richten op de volgende zaken:

Knuffeldoekje

Als de baby geboren is, wordt vaak een knuffeldoekje gegeven, waar de kleine dagelijks mee in slaap kan vallen. Wanneer jouw geur aan dit doekje zit, geeft dit de kleine troost tijdens het slapen. Om dit knuffeldoekje persoonlijker te maken, kan je ervoor kiezen om een knuffeldoekje met naam te kopen. Mocht jou gevraagd worden naar wensen voor kraamcadeaus, dan kan je het als presentje vragen.
Door het coronavirus zal de kraamvisite voor de baby ook anders zijn. Toch worden er ook nu originele manieren bedacht om de vader en moeder in spé te verrassen. Een drive through babyshower is een leuke manier om toch aandacht te geven aan de nieuwe wereldburger.

Coronavirus en kraamvisite

Coronavirus en zwangerschap is ook een lastige combinatie als het gaat om het ontvangen van kraamvisite. Wellicht ben je net na de bevalling wat huiverig om mensen langs te laten komen. Niet iedereen met het coronavirus heeft immers duidelijke klachten. Soms weten mensen niet eens dat ze besmet zijn. Aangezien jij moet herstellen van de bevalling en de kleine straks ook weerstand moet opbouwen, is het misschien een leuk idee om een groot kraamfeest te geven als de vaccinatieronde tegen het coronavirus is geweest. Op dat feest kan iedereen dan in één keer op visite komen. Tot die tijd kan je met filmpjes en foto’s de naaste familie en vrienden op de hoogte houden van de ontwikkelingen van de baby.

Kraamcadeaus

Originele kraamcadeaus zijn altijd leuk om te krijgen. Als je weet dat iemand veel moeite heeft gedaan om jou iets origineels cadeau te doen, kan dat meerwaarde aan het presentje geven. Een armbandje met de babynaam of een kinderstoel met de naam van de kleine zijn persoonlijke uitingen, die op een originele manier zijn ingevuld.
Vergeet vooral niet te blijven genieten van deze mooie periode. Er is een kleine in aantocht en dat is een heerlijk vooruitzicht. Laat het coronavirus en zwangerschap geen combinatie zijn die jouw plezier de komende maanden in de weg gaat zitten. Blijf gewoon fantaseren over de baby, die jij straks hopelijk in goede gezondheid in je armen mag houden.

Mondkapje met naam

Vooral in deze tijd zijn mondkapjes noodzakelijk en goed voor uw gezondheid en de gezondheid van de mensen om u heen. Het is sowieso goed als u uzelf wilt beschermen tegen slechte stoffen en bacteriën. Daarom is het altijd leuk, en vooral in deze tijd, om de aanstaande of nieuwe moeder een mondkapje met naam te geven. . Deze handgemaakte mondkapjes van Bebetos zijn de perfecte opties voor een cadeautje.

De mondkapjes zijn handgemaakt en er zijn een paar leuke keuzes. U kunt er bijvoorbeeld eentje kopen voor de moeder, of matchende kopen voor de ouders. Er is keuze tussen de simpele zwarte en witte mondkapjes, of een met een leuke print zoals tijgerprint, bloemen of citroenen. Een leuke extra aan deze mondkapjes is dat u er een naam op kunt zetten.