Babynamen 2021

Dit zijn de trends: Populairste babynamen 2021

De populaire babynamen in 2021 zullen niet heel veel verschillen met de afgelopen jaren. Toch zijn er een aantal trends heel duidelijk te ontrafelen:

Hollandse Babynamen

De echte ouderwets Hollandse babynamen stijgen nog altijd in populariteit. Namen zoals Daan en Lotte blijven daardoor net als voorgaande jaren waarschijnlijk in 2021 ook in de top 10 staan. Tegelijkertijd wordt het steeds belangrijker om een naam te hebben die ook in een andere taal goed uit te spreken is. Voorgaande jaren kozen ouders deze internationale namen vaak als tweede naam voor hun baby, maar langzaam werken de internationale namen zich ook naar een plek in de top 10 van voornamen.

Koffertje met naam
Korte Babynamen op koffertje

Korte Babynamen

De namen blijven kort, vaak een of maximaal twee lettergrepen. Als u nadenkt over een meer originele naam is het goed om een naam met meer dan twee lettergrepen te verzinnen zoals bijvoorbeeld Salomé.

Babynamen Meisjes

In het rijtje populaire meisjesnamen valt het op dat de meeste meisjesnamen eindigen op een klinker. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Zoë, Julia en Evi. Toch zitten er een aantal populaire namen bij die zich niet aan deze regel houden, bijvoorbeeld Liv en Tess. Twee meisjesnamen die de top 10 van 2021 zeker zullen halen.

Babynamen Jongens

Bij de babynamen 2021 voor jongens stijgen de namen die wat langer zijn dan een lettergreep. Waar vorige jaren de top tien vol stond met korte namen zoals Daan, Sem en Luuk, komen daar nu ook weer wat langere namen tussen te staan. De klassieke naam Thomas stijgt in 2021 weer in populariteit en ook Mason, een nieuwe naam in Nederland, is erg populair. Deze Engels klinkende naam komt van oorsprong uit het Frans en betekent metselaar of iemand die met stenen werkt. Een goede naam voor een echte doener dus! Andere Engelse namen stijgen ook in populariteit, denk bijvoorbeeld aan Dean, Ethan of Liam. Dus als u er met de oer-Hollandse namen niet uitkomt, kunt u ook deze namen in overweging nemen.

Unisex Babynamen

Wat ook opvalt in de trends rondom babynamen is dat er steeds meer voor unisexnamen wordt gekozen. Namen zoals Sam, Kris en Robin die voor zowel jongetjes als meisjes leuk zijn stijgen in populariteit.

Als u twijfelt over een naam voor in 2021 kunt u dus rekening houden met de volgende punten:

  • Kort en stoer is hip. Mocht u voor iets originelers willen gaan, zoek het dan bij namen met drie of meer lettergrepen.
  • De meeste populaire meisjesnamen eindigen met een klinker, een uitzondering is de ongelooflijk populaire naam Liv.
  • Klassiek Nederlandse namen blijven wel stijgen in populariteit, maar het kan handig zijn om erbij stil te staan of de namen ook internationaal uit te spreken zijn.

Heeft een van uw vrienden of familieleden een kindje gekregen en zoek je een origineel kraamcadeau? Denk dan aan een lieve nijntje spaarpot met naam, een koffertje met naam of een geboortetoren met naam waarmee het kleintje straks heerlijk kan spelen. De naam erop maakt het een persoonlijk en liefdevol cadeautje.