Babykamer inspiratie

Naarmate de zwangerschap vordert is de tijd aangebroken om u te buigen over het inrichten van de babykamer. Gelukkig is er veel keuze waar het gaat om babykamer inspiratie in thema’s en kleurstellingen. Zo kunt u de slaapruimte van de kleine precies vormgeven zoals u dat voor ogen heeft. Als u de babykamer in een bepaald thema inricht, ontstaat vaak een prachtig geheel. Bij thema’s kunt u bijvoorbeeld denken aan:

Om babykamer inspiratie op te doen kan het goed zijn, te kijken welk thema goed past bij uw gevoel. Bepaalde stijlen worden veelvuldig toegepast. Disney doet het altijd goed, evenals Nijntje. Beide zijn tijdloos en kunnen voor een gezellig geheel zorgen. Wilt u een neutrale uitstraling creeeren, dan is dat met een basiskleur goed te realiseren.

Babykamer inspiratie de kleurstelling

Als u de kinderkamer in een bepaalde kleurstelling gaat weergeven, kunt u met het gebruik van accessoires op een leuke manier fijne nuances aanbrengen. Een geboortetoren met naam is dan erg mooi. Deze toren is van hout gemaakt en voorzien van de geboortegegevens van uw kindje. Door zelf uw lettertype en afbeelding te kiezen voor deze geboortetoren, kan deze echt een geheel vormen met uw babykamer. Stel u kiest een babykamer in een grijs-witte kleurstelling. Dit is vervolgens met een gepersonaliseerd kraamcadeau in de vorm van een geboortepiramide met naam of een spaarpot met naam op een mooie manier aan te vullen. Zo behoudt u de neutrale stijl van de babykamer, maar bereikt u een op maat gemaakte kinderkamer met persoonlijke kenmerken van de kleine. Een mintgroene babykamer kan zowel voor een zoon of dochter heel mooi zijn. Als u wat babykamer inspiratie heeft opgedaan, kunt u items voor de kamer uitzoeken waar mint in verwerkt zit. De blokken van hout kunnen dan in een mintgroene kleurstelling heel stijlvol bijdragen aan de babykamer.

Veiligheid babykamer

De veiligheid van uw kleine is ook een belangrijk onderwerp als u zich gaat buigen over de kinderkamer. In een bestaande woning kunt u de stopcontacten voorzien van stopcontactbeveiligers. Deze zijn ook in een transparante, zelfklevende versie te verkrijgen. Hierdoor blijft de uitstraling van de babykamer onaangetast. Bij een nieuwbouwhuis kan direct worden gekozen voor een veilig stopcontact. Als u de slaapkamer van uw zoon of dochter gaat verven, kies dan direct voor verf dat vrij is van schadelijke stoffen. Als u kiest voor verf op basis van gips of kalk met natuurlijke pigmenten, hoeft u zich over schadelijke stoffen geen zorgen te maken. De plaats waar u het ledikantje neerzet is iets om goed over na te denken. De eerste maanden zal de kleine nog niet ondernemend zijn. Naarmate uw kleine zich ontwikkelt, nemen de risico’s echter toe. Zorg daarom dat u het kinderbedje niet vlak bij het raam plaatst. Zo voorkomt u dat een gordijnkoord of te warme radiator voor onveilige situaties zorgt.

Babykamer inspiratie

Een kinderkamer wordt een extra leuke slaapplek, wanneer er met accessoires wordt gewerkt. Al dan niet gepersonaliseerd, kunnen deze bijdragen aan een fijne ruimte waar de kleine met plezier zal verblijven. Een loopauto met de naam van de kleine spruit met daarin een mooie knuffel geeft al een heel mooi effect. De kleine zal naar verloop van tijd hoogstwaarschijnlijk een voorliefde voor een knuffel ontwikkelen. Door aan de kraamvisite een knuffeldoekje met naam te vragen, kan deze de kleine veel troost en houvast bieden. Een muziekdoosje die voorzien is van knuffeltjes in de stijl van de babykamer is niet alleen een lust voor het oog, maar helpt de kleine ook heerlijk slapen door de rustgevende muziek. Bij een ruime kinderkamer is er misschien plek voor een tafeltje met bijpassende stoel, met daarop de naam van uw kleine geschilderd. Als u de kleurstelling van dit setje en het lettertype van de naam afstemt op het thema van de babykamer, zult u een bijzondere kinderkamer kunnen realiseren. De zwangerschap is een spannende en verwachtingsvolle periode. Door actief bezig te zijn met de invulling van de babykamer wordt het vooruitzicht dat u straks een kleine in de armen kunt houden steeds meer realiteit.