Alles over kraambezoek in 2020

Ga jij binnenkort op kraambezoek, of naar een babyshower? Een kraambezoek is altijd een heel speciaal moment. Maar hoe ga je nu om met een bezoek anno 2020? Veel ouders laten een bezoek momenteel niet toe. Gelukkig zijn er veel creatieve oplossingen om deze bijzondere ontmoeting nog steeds zo speciaal mogelijk te maken. En wat zijn originele cadeautjes waar je de ouders en de baby nu echt gelukkig mee maakt? Lees snel verder als je hier benieuwd naar bent!

Digitaal bezoek

Wat te doen wanneer je niet op visite kunt gaan? Momenteel is een kraambezoek helaas niet meer zo vanzelfsprekend door de huidige coronacrisis. Gelukkig zijn er talloze opties om toch nog een speciaal moment van dit bijzondere bezoek te maken. Denk aan een virtueel bezoek: je spreekt samen met de ouders af om te videobellen en de baby te ontmoeten, en neemt tijd om samen gezellig bij te kletsen. Je kunt dit uiteraard doe via videobellen met je smartphone. Vergeet niet om achter de camera de beschuit met muisjes erbij te pakken, voor een extra dimensie in het digitale bezoek!

Raam bezoek

Wil je toch liever iemand in het echt zien, tegenwoordig is raambezoek een populaire manier om toch oog in oog te kunnen zijn met de pasgeboren baby. Dit is zeker een handige optie wanneer je in de buurt woont, zo kun je elkaar toch even zien. Raambezoek is een veilige manier om langs te gaan omdat je niet in contact komt met de mensen die binnen zitten. Bovendien kun je ook jouw cadeau meenemen en achterlaten!

kraambezoek in 2020
kraambezoek in 2020

Originele cadeau`s

Wanneer je op bezoek gaat vraag je jezelf af waar je de ouders en de baby nu echt blij mee maakt, er is bovendien enorm keus aan kraamcadeaus. Wat moet je nu kiezen? Willen ze graag speelgoed, of juist iets praktisch? Een goede manier om een origineel kraamcadeau te geven, is door te kiezen voor een gepersonaliseerd cadeau. Denk bijvoorbeeld aan een blokken toren met naam, een nijntje spaarpot met naam of een happy horse konijn met naam. Alles is leuker, wanneer het persoonlijk is!

In december geboren? Een Kerstbal met naam is dan een leuk cadeau. Welke later in de kerstboom weer terug is te zien!

Cadeau geven of opsturen?

Kun of wil je jouw cadeau liever niet in het echt geven? Dan kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om deze per post toe te sturen. Dit zou je zelfs kunnen laten bezorgen op het moment dat je een digitaal bezoek met iemand houdt.

Ten slotte

Heb je met deze tips inspiratie opgedaan over hoe jij jouw bezoekje gaat inplannen en wat je zult gaan kopen. Zo kun je er toch nog een heel speciaal moment van maken. Het is natuurlijk ontzettend jammer dat het ons momenteel zo lastig gemaakt wordt om op bezoek te gaan. Toch moeten we ons beseffen dat het uiteindelijk niet om ons gaat maar om de gezondheid van de kersverse ouders en pasgeboren baby. Bovendien is het nog leuker wanneer je in de toekomst de baby echt kunt vasthouden. Veel plezier gewenst op kraambezoek!