Alles over het babynestje

Een babynestje kan gezien worden als een soort mandje waar je kindje ingelegd kan worden om even een dutje te doen. Ze zijn erg zacht en je kunt ze ook meenemen voor onderweg bijvoorbeeld. Als je op vakantie gaat of bij familie of vrienden op visite gaat, kan jouw kindje hierin een dutje doen. Baby’s vinden het vaak erg fijn omdat het voor hen veilig en geborgen voelt. Voor jou als ouder is het ook fijn dat je dan even je handen vrij hebt en je kindje toch dichtbij hebt.

Tot welke leeftijd gebruik je een babynestje?

Het babynestje willen sommige ouders graag lange tijd gebruiken. Ze vinden er vaak zo schattig uitzien als hun kindje hierin ligt te slapen. Het voordeel is dat jij het nestje al vanaf de geboorte kunt gebruiken voor je kleintje. Maar het advies is wel om te stoppen als je kindje oud genoeg is en zelfstandig om kan rollen. Vaak is dat rond de zes maanden, maar er zijn ook ouders die het gebruiken tot hun kindje een maand of acht is. Kijk goed naar de ontwikkeling van jouw kindje en maak hierin dan een verstandige keuze.

Het is begrijpelijk als je kindje al die maanden lekker in een babynestje heeft gelegen dat je het rustig af moet bouwen. Je merkt vanzelf wanneer jouw kindje er te groot voor wordt en dan ga je over naar andere alternatieven.

Waarom gebruik je een babynestje?

Een babynestje is echt bedoeld om je baby lekker even in te laten rusten. Een klein dutje doen mag uiteraard ook. Je moet een babynestje niet inzetten om de baby de hele nacht in te laten slapen. Door gebruik te maken van het nestje heb je je kindje wel dichtbij, dan heb jij even je handen vrij en kan je kleintje de rust pakken die hij of zij nodig heeft. Je moet wel je kindje goed in de gaten kunnen houden als je hem of haar in het babynestje hebt gelegd.

Je kunt het veilig gebruiken, als je je kindje maar in de gaten kunt houden. Laat je kindje NOOIT zonder toezicht in een babynestje liggen.

Babynestje uitwassen

Soms is het nodig om een babynestje even uit te wassen. Vaak kun je ze zelf al goed schoonhouden, en dat komt mede omdat ze vaak een verwisselbare hoes hebben. Als je dan een extra hoes zou bestellen dan kun jij als de ene hoes in de was zit de andere gebruiken. Het is ook mogelijk dat het babynestje in zijn geheel in de was kan, maar lees daarvoor goed het label wat er op het nestje zit bevestigd. Vaak mag een nestje op 30 graden gewassen worden en niet in de droger. Maar omdat dit kan variëren moet je per nestje bekijken wat de mogelijkheden zijn en dan kan jouw kindje er lang van genieten.

Bekijk hier het complete aanbod babynestjes!